Felhívjuk a kibocsátók figyelmét, hogy A Tpt. 21. § (1c) bekezdés b) pont és 17. § (1) bekezdés alapján a kibocsátást – amennyiben arra nem tájékoztató közzétételét követően került sor - a forgalomba hozatali eljárás lezárását követő 15 napon belül a kibocsátó köteles a Felügyeletnek bejelenteni. A bejelentést az MNB elektronikus rendszerében (ERA), regisztrációt követően, az erre szolgáló űrlap használatával lehet megtenni. A bejelentéshez csatolni kell az információs összeállítást. Ahhoz, hogy a bejelentés határidőben teljesíthető legyen, célszerű az ERA használatának feltételeiről előre gondoskodni.

A tanúsítványról, annak fajtáiról, beszerzéséről és telepítéséről az alábbi linken érhető el részletes tájékoztatás:
https://era.mnb.hu/ERA.WEB/Home/GetFile/Regisztracios_folyamat_Felhasznaloi_Kezikonyv_20210206_v06.pdf/

Az aláírás folyamatáról az alábbi kézikönyv tartalmaz részletes útmutatást:
https://era.mnb.hu/ERA.WEB/Home/GetFile/MNBSigner%22MNBSigner%20-%20Felhasznaloi%20dokumentacio.pdf/

Egyéb hasznos információk az ERA rendszer nyitófelületén, a https://era.mnb.hu/ERA.WEB/ -n, a Súgó menüpont alatt találhatók.

Az ERA regisztrációt követően a bejelentés megtételéhez az „E-ügyintézés – Tőkepiac” szolgáltatáshoz szükséges regisztrálni, azon belül a Bejelentések/ Értékpapír kibocsátás mappában a „Bejelentő űrlap a Tpt. 21. § (1c) bekezdés b) pontja szerint értékpapírok nyilvános ajánlattétele, illetve szabályozott piacra történő bevezetése esetén” elnevezésű űrlapot szükséges választani.

Az ERA regisztrációval, illetve az ERA rendszerrel kapcsolatban felmerült egyéb technikai jellegű kérdésekkel a Helpdesk szolgáltatásunkon az alábbi elérhetőségen állunk szíves rendelkezésükre.

  • telefonon - munkanapokon 8-17 óráig - a 06(1) 550-1853  telefonszámon;
  • illetve elektronikus levélben az 1818@mnb.hu  email címen.