20170403-18JL_2 (002).jpgDr. Parragh Bianka, 2017. március 23-tól a Monetáris Tanács tagja.

Jogi szakokleveles közgazdász.  2001-ben okleveles közgazdászként végzett a Nyugat-Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karán, majd 2004-ben jogi szakokleveles közgazdász diplomát szerzett a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Doktori (PhD) fokozatát a Nyugat-Magyarországi Egyetem Széchenyi István Doktori Iskolájában, Gazdálkodás- és Szervezéstudományok területen szerezte 2010-ben.

A reálszférában tíz éves vállalatvezetői gyakorlattal rendelkezik, melyet ipari-kereskedelmi területen szerzett. 2009-től az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kar Vállalkozásmenedzsment Intézetének oktatója, ahol Vállalati stratégia, Stratégiai tervezés, Menedzsment, Üzleti tanácsadás tantárgyakat tanít. 2014-től a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Közigazgatási Karán, Közpénzügyi és Államháztartási Intézet egyetemi adjunktusa, ahol Közpénzügyek és államháztartási gazdálkodás, Nemzetgazdasági, európai uniós és nemzetközi közpénzügyek, Pénzügyi kormányzástan, Államháztartási ellenőrzési ismeretek és Államháztartási számviteli ismeretek tantárgyakat tanít. Az Államháztartási és Közpénzügyi TDK vezetője.

Kutatási és publikációs területe az aktív állami szerepvállalással összefüggő innovatív monetáris politika és gazdaságpolitika, illetve a fiskális-, és monetáris politika összefüggései, elsősorban a versenyképesség (állami és vállalati versenyképesség), valamint a gazdasági kormányzás és érdekképviselet dimenziójában.