Az emlékérme előlapjának felső mezejében az 1924-ben kibocsátott 100 aranykorona részvény keretén szereplő virágmotívumokkal körülvett címeres rész húzódik. Kötelező elemei: „MAGYARORSZÁG” felirat, a 10000 értékjelzés, a „FORINT” felirat, a „BP” verdejel, és a „2014” verési évszám.
Az emlékérme hátlapján, fő motívumként Az MNB épületének Bank utca felőli sarokkép-részlete látható. Felső kör-iratban, a részvény betűtípusával a „MAGYAR NEMZETI BANK” olvasható, alatta középen, díszítő motívummal keretezve az 1924-es évszám. A tervező, Kereszthury Gábor iparművész mesterjegye jobb oldalon a perem mellett, a felirat és az épület között látható.
A normál veret 925 ezrelék finomságú ezüstből készült, súlya 24 gramm, átmérője 37 mm, széle recézett. A színesfém változat súlya 23,7 gramm, átmérőben és éremképben nem tér el a normál verettől.
Az ezüst veretből 5000 darab tükörfényes, a színesfém változatból szintén 5000 db selyemfényű készíthető.
2014-től minden nemesfémből készült emlékérme olcsóbb alapanyagú színesfém változatban is kibocsátásra kerül, ezzel kedvezve azoknak az érdeklődőknek, akik egy téma művészi megvalósítását alacsonyabb áron szeretnék meg-vásárolni. Emellett az MNB és a Magyar Pénzverő Zrt. a fiatalabb korosztály érmegyűjtési kedvét szeretné ösztönözni azzal, hogy számukra is megfizethetővé teszi az emlékérméket. Így az ezüst érme 10 000 forint névértékű veretével azonos éremképpel, 2000 forintos névértékben, színesfém változatban is készül.
Az emlékérmét a Magyar Pénzverő Zrt. forgalmazza, megvásárolható 2014. május 26-tól a társaság érmeboltjában (V. ker. Budapest, Hold u. 17.), illetve a honlapján üzemeltetett webáruházban (http://penzvero.hu/), ahol számos, korábban megjelent arany, ezüst és színesfém emlékérme is kapható.


MAGYAR NEMZETI BANK
Kommunikáció