A Magyar Nemzeti Bank 2008. június 4-én „Siklósi vár” megnevezéssel 5000 forint névértékű, ezüst emlékérmét bocsátott ki.

A Szöllőssy Enikő által tervezett emlékérme előlapján egy XIX. századi acélmetszet után, a nyugati oldal felől készült látkép található, amely a siklósi vár épületét, a déli tornyot, a ferences kolostort és templomot jeleníti meg. Itt találhatók továbbá a kötelező éremképi elemek a „MAGYAR KÖZTÁRSASÁG” felirat, az „5000” értékjelzés, a „FORINT” felirat és a „2008” verési évszám illetve a „BP.” verdejel. A hátlapon a siklósi vár látható északi nézetből. A vár ábrázolása alatt vízszintesen, kissé balra csúsztatva a „SIKLÓSI VÁR” felirat olvasható.

Az emlékpénz 925 ezrelék finomságú ezüstből készült, súlya 31,46 gramm, átmérője 38,61 mm, széle recézett. Az érméből összesen 10.000 darab készül, ebből 6.000 tükörfényes (proof) kivitelben.

Az érméket az érdeklődők a Magyar Pénzverő Zrt. székhelyén, a Könyves Kálmán körút 38. sz. alatti, valamint a Magyar Nemzeti Bank Látogatóközpontjában működő üzlethelyiségében vásárolhatják meg, a kibocsátástól számított három hónapig névértéken.