A Magyar Nemzeti Bank 5000 forintos címletű ezüst emlékérmét bocsátott ki „Tóth Árpád” elnevezéssel a költő születésének 125. évfordulója alkalmából.

Az emlékérmét Csikai Márta tervezte. Az emlékérme előlapjának szélén, felső köriratban a „MAGYAR KÖZTÁRSASÁG”, alsó köriratban az „5000” értékjelzés és a „FORINT” felirat olvasható. Az alsó és a felső köriratot az emlékérme bal szélén a vízszintesen elhelyezett „BP.” verdejel, az emlékérme jobb szélén a szintén vízszintesen elhelyezett „2011” verési évszám választja el. A középmezőben – kissé gyűrt papírra vetett kézirat-részletként ábrázolva - négy vízszintes sorban Tóth Árpád Az árnyból szőtt lélek című verséből  a következő  idézet olvasható: „Áldott az árnyak” „test nélküli teste,” „Titkos kelméjük” „lelkemmel rokon”. Az idézet alatt, középen Tóth Árpád aláírása látható.

Az emlékérme hátlapján, a középmezőben Tóth Árpád portréja látható. Az emlékérme szélén, a portrétól jobbra a „TÓTH ÁRPÁD” körirat olvasható. A portrétól jobbra, egymás alatti vízszintes sorokban az „1886-„ és az „1928” felirat olvasható, a portrétól balra Csikai Márta tervezőművész mesterjegye látható.

Az emlékérme 925 ezrelék finomságú ezüstből készült, súlya 31,46 gramm, átmérője 38,61 mm, széle recézett.

Az emlékérméből 6000 darab készíthető, amelyből 4000 darab különleges – ún. proof – technológiával verhető.

Az emlékérme megvásárolható 2011. április 12-től a Magyar Pénzverő érmeboltjában (Magyar Nemzeti Bank Látogatóközpont, V. ker. Budapest, Szabadság tér 8-9.), illetve honlapján (www.penzvero.hu).