Az emlékérme előlapjának szélén, felső köriratban a „MAGYARORSZÁG” felirat olvasható. A középmezőben, öt egymás alatti vízszintes sorban a „2013” verési évszám, a „BP.” verdejel, egy filmtekercs kockáját ábrázoló motívumban az „5000” értékjelzés, valamint a „FORINT” felirat olvasható. Az emlékérme szélén, középen lent az előlapot tervező Illyés Antal tervezőművész mesterjegye látható.


Az emlékérme hátlapjának jobb felső szélén, köriratban a „ROBERT CAPA” felirat olvasható. A középmezőben Robert Capa mellképének ábrázolása látható fényképezés közben, katonai uniformisban és rohamsisakban. A mellképtől jobbra, két egymás alatti vízszintes sorban az „1913” és az „-1954” felirat olvasható. A mellképtől balra a hátlapot tervező Szabó György tervezőművész mesterjegye látható.
Az emlékérme 999 ezrelék finomságú aranyból készült, súlya 0,5 gramm, átmérője 11 mm, széle sima.
Az emlékérméből 5000 darab készíthető különleges – ún. proof-like – technológiával.


A „Robert Capa” emlékérme megvásárolható a Magyar Pénzverő honlapján üzemeltetett webáruházban (www.penzvero.hu), ahol számos, korábban megjelent arany, ezüst és színesfém emlékérme is kapható, illetve az emlékérme ünnepélyes kibocsátásának helyszínén (Magyar Nemzeti Múzeum, 1088, Budapest, Múzeum krt. 14-16.).


MAGYAR NEMZETI BANK
Kommunikáció
Telefon: + 36 (1) 428-2751
Fax: + 36 (1) 429-8000
E-mail: sajto@mnb.hu
Web: www.mnb.hu