1. 2023. évben teljesítendő adatszolgáltatás

1.1. Közlemények

1.2. MNB rendelettel elrendelt adatszolgáltatások

1.2.1 2023. évben teljesítendő, 2022. évre vonatkozó adatszolgáltatások

- 2022. évre vonatkozó éves gyakoriságú adatszolgáltatás.

Az adatszolgáltatást a biztosítási piaci szervezetek által a jegybanki információs rendszerhez elsődlegesen a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti feladatai ellátása érdekében teljesítendő adatszolgáltatási kötelezettségekről szóló 58/2021. (XI. 24.) MNB rendelet alapján kell teljesíteni.

Közlöny változat

- 2022. II. félévre vonatkozó féléves gyakoriságú adatszolgáltatás.

Az adatszolgáltatást a biztosítási piaci szervezetek által a jegybanki információs rendszerhez elsődlegesen a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti feladatai ellátása érdekében teljesítendő adatszolgáltatási kötelezettségekről szóló 53/2022. (XII. 2.) MNB rendelet alapján kell teljesíteni.

Közlöny változat

1.2.2 2023. évre vonatkozó, féléves gyakoriságú adatszolgáltatás

53/2022. (XII. 2.) MNB rendelet a biztosítási piaci szervezetek által a jegybanki információs rendszerhez elsődlegesen a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti feladatai ellátása érdekében teljesítendő adatszolgáltatási kötelezettségekről

Közlöny változat

1.3 MNB határozattal elrendelt adatszolgáltatások

2. Várható új, vagy módosuló adatszolgáltatások

3. Kapcsolódó előírások, technikai segédletek

3.1 ERA és STEFI elérhetőségek

3.2 Ellenőrző szabályok, adatmodellek

3.3 Segédlet az alkuszok és többes ügynökök felügyeleti alapdíj számításához

3.4 Segédlet az alkuszok és többes ügynökök felügyeleti változódíj számításához

4. Az adatszolgáltatással kapcsolatos közérdekű kérdések és válaszok.

Utolsó frissítés: 2023. november 28.

5. Elérhetőségek

Az adatszolgáltatásra kötelezettek a rendelethez és a jelentés táblák kitöltésével kapcsolatos tartalmi kérdéseiket az adatszolgalkusz@mnb.hu, az adatszolgáltatásra vonatkozó technikai, informatikai kérdéseiket az adatszolgaltatas@mnb.hu e-mail címen tehetik fel. 
A biztosításközvetítői hatósági vizsgára vonatkozó kérdéseiket a bkkv@mnb.huhatosagikepzes@mnb.hu e-mail címen tehetik fel. 

A törzsadatbejelentéssel valamint az ügynökregiszterrel kapcsolatos kérdéseiket az eform@mnb.hu e-mail címen tehetik fel.

A szakmai felelősségbiztosítás bejelentését elektronikusan olvasható módon, az MNB „Elektronikus Rendszer Hitelesített Adatok Fogadásához” megnevezésű rendszer (ERA rendszer) Elektronikus ügyintézés – Közvetítők› Folyamatos felügyelés › Közvetítők prudenciális és fogyasztóvédelmi folyamatos felügyelésének űrlapján (KPFO_2001) tudják megtenni.