Az MNB a 2018. évtől kezdődően a lejárati összhangra vonatkozó adatszolgáltatás (C_66.01) tárgyában a 680/2014. EU rendelet vonatkozó előírásainak hatálya alá nem tartozó intézmények számára határozattal előírt rendkívüli adatszolgáltatási kötelezettséget megszünteti. Helyette határozattal új lejárati összhangra vonatkozó rendkívüli adatszolgáltatást rendel el a 451/2021. EU rendelet vonatkozó előírásainak hatálya alá nem tartozó intézmények számára (C_66.01).

Az adatszolgáltatást első alkalommal 2023. június 30. napi vonatkozási időpontra

  • havi gyakoriságú adatszolgáltatási kötelezettség esetén legkésőbb 2023. július 15. napjáig,
  • negyedéves gyakoriságú adatszolgáltatási kötelezettség esetén legkésőbb 2023. augusztus 11. napjáig,

ezt követően pedig 2024. december 31-ig

  • a havi rendszerességgel jelentő hitelintézeteknek a hónap utolsó naptári napjára vonatkozóan, a tárgyidőszakot követő hónap 15. napjáig
  • a negyedéves rendszerességgel jelentő hitelintézeteknek, a negyedév utolsó naptári napjára vonatkozóan, az első negyedév tekintetében a tárgyidőszakot követő második hónap 12. napjáig, a második, harmadik és negyedik negyedév tekintetében tárgyidőszakot követő második hónap 11. napjáig,

elektronikus formában, fokozott biztonságú vagy minősített elektronikus aláírással ellátva az MNB „Elektronikus Rendszer Hitelesített Adatok Fogadásához” megnevezésű rendszerén (ERA) belül működő Statisztikai és felügyeleti integrált befogadó rendszeren (STEFI) keresztül kell megküldeni az MNB részére.

A rendkívüli adatszolgáltatásra kötelezett hitelintézetek köre, az adatszolgáltatás táblái, a kitöltési útmutató és a táblához kapcsolódó ellenőrzési szabályok az alábbiakban tekinthetők meg: