A Magyar Nemzeti Bank (a továbbiakban: MNB) a pénzügyi szervezetek számára a fogyasztóvédelmi elvek alkalmazásáról szóló 9/2020. (VII.14.) számú ajánlása 19. pontjában foglaltak alapján elvárja, hogy a pénzügyi szervezet a honlapján – átirányító hivatkozással – közvetlen elérési lehetőséget biztosítson az MNB Pénzügyi Navigátor fogyasztóvédelmi weboldalához, összehasonlítást, választást segítő alkalmazásaihoz (pl. hitelkalkulátor, hitel-, betét- és bankszámlaválasztó program, háztartásiköltségvetés-kalkulátor, országos fiók- és ATM-kereső, díjjegyzék-összehasonlító), illetve értékpapírszámla-lekérdező felületéhez .

A fentiekre figyelemmel az MNB elvárja a pénzügyi szolgáltatóktól, hogy a honlapjukon jól látható, lehetőleg minden oldalon azonnal kattintható helyen (pl.: a főmenüsorban vagy a láblécben) tüntessenek fel egy „Pénzügyi Navigátor” elnevezésű menüpontot, vagy helyezzék el az oldalon a Pénzügyi Navigátor logóját. Szükséges biztosítani, hogy az adott link vagy banner egy kattintással átirányítson a pénzügyi szolgáltató honlapjának egy olyan aloldalára, ahol előzetesen a Pénzügyi Navigátorról szóló általános ismertető került elhelyezésre. A Pénzügyi Navigátor banner ezen az oldalon is megjelenik. Lehetővé kell tenni továbbá, hogy az aloldalról egy további hivatkozással az MNB fogyasztóvédelmi aloldalára jusson a fogyasztó: www.mnb.hu/penzugyinavigator

A fent részletezett elvárásnak megfelelő, egységes megjelenéshez szükséges, a pénzügyi szolgáltatók oldalára kihelyezendő szöveg és banner az alábbi linkről tölthető le: Pénzügyi Navigátor – tájékoztató és grafika (2019. 03. 27.).