2017. évben kiadott vezetői körlevelek

2016. évben kiadott vezetői körlevelek

Korábbi vezetői körlevelek

Vezetői körlevél az IFRS 9 standard alkalmazásában a makrogazdasági információk felhasználásáról és a hitelkockázat jelentős növekedését jelző tényezőkről (módosult: 2019. április 16.)

Figyelemfelhívás a hitelintézetek számára a konszolidált betétadat előállításáról szóló útmutató változásáról (2017. február 1-jétől nem hatályos)

Figyelemfelhívás a devizahitelesek megsegítését célzó jogszabályoknak való megfelelésből eredő veszteségek működési kockázati besorolása tárgyában kiadott MNB iránymutatásról.

A Magyar Nemzeti Bank 2014. december 19-én kelt körlevelének tartalma a kedvezményezett kutatással kapcsolatban végzett felméréséről.

A Magyar Nemzeti Bank 2014. február 20-án kelt körlevelének tartalma a Magyar Biztosítók Szövetsége által kiadott, 2013. március 26-án hatályba lépett Lakásbiztosítási Standard Termékvázlat alkalmazásáról szóló szabályzathoz csatlakozott, magyarországi kockázatviselési helyű lakásbiztosítási termékeket értékesítő biztosítók részére a szabályzat alkalmazásával kapcsolatos véleményéről.

A felhőszolgáltatás igénybevétele kiszervezésként kezelendő, amelyre az egyes ágazati jogszabályok tartalmazzák az irányadó követelményeket: 2017. március 1-jével hatályon kívül helyezi a 2/2017. (I.12.) MNB ajánlás

4/2012. számú Vezetői körlevél a pénzügyi szervezeteknél a közösségi és publikus felhőszolgáltatás igénybevételéből eredő kockázatokról

A Felügyelet elnöke vezetői körlevelet adott ki a hitelintézetek számára a CRD IV likviditási követelményekre való felkészülésről, valamint a külföldi források futamidő-rövidülésének problémájáról:

4/2011. számú vezetői körlevél a CRD IV likviditási követelményekre való felkészülésről, valamint a külföldi források futamidő-rövidülésének problémájáról

A Felügyelet tevékenységének céljaival összhangban jelen vezetői körlevélben a Magyarországon megtakarítási jellegű életbiztosítást értékesítő biztosítók, illetve független biztosításközvetítők részére azon követelményeket fogalmazza meg, melyek hozzájárulhatnak a megtakarítási jellegű életbiztosítási termékek ügyfelek általi jobb összehasonlíthatóságához, illetve az értékesítéshez kapcsolódó transzparencia-szabályok erősítéséhez, és ezekhez kapcsolódóan a költségek csökkentéséhez:

3/2007. számú vezetői körlevél a megtakarítási jellegű életbiztosítást értékesítő biztosítók és a független biztosításközvetítők vezetői részére (hatályon kívül helyezés dátuma: 2016. március 1.)